pionyr_maly.gif, 3 kB
Pionýrská skupina Dr. Mirko Očadlíka
Holešov
Sokolská 70 Tel.: 732 11 22 44
Holešov Web: holesov.pionyr.cz
769 01 E-mail: vsetuly@centrum.cz
pionyr_maly.gif, 3 kB

Expedice „K – SET II 2008”

31. 10. – 2. 11. 2008

Poslední říjnový den se sešly děti i s vedoucími na vlakovém nádraží v Holešově, kde byla zahájena podzimní víkendovka pod názvem K – SET II. Ještě před nástupem do vlaku se museli účastníci prokázat znalostí hesla a správným vybavením.

Cesta vlakem rychle uběhla a společně jsme se přesunuli na autobusové nádraží, kde nás čekali bystřické posily. Na Tesák jsme přijeli už za úplné tmy. Našim cílem a domovem na dva dny se stala chata turistů, která byla již příjemně vytopená. Po ubytování a večeři nás čekala haloweenská noc. Ve skupinkách jsme procházeli několik stanovišť a plnili u strašidel různé úkoly.

Druhý den nás čekalo dopoledne plné her a soutěží. Na louce a v lese jsme hráli různé zajímavé hry a mezi družinkami jsme se utkávali v několika zajímavých disciplinách. Dopoledne bylo ukončeno schovávanou v lese. Po obědě jsme si ve družinkách vymýšleli večerní program. Odpolední program byl zaměřen na tábornické dovednosti a znalosti. Pracovali jsme s buzolou, překonávali lanové překážky, vyzkoušeli jsme si ringo a lacros. Po náročném programu nás čekal, asi už poslední, táborový oheň. Špekáčky chutnaly náramně. Večerní program byl opět ve znamení her a písniček a také programu, který jsme si v družinkách sami připravili.

Nedělní dopoledne proběhlo ve znamení balení, uklízení a také vyhodnocování. Před odjezdem vedoucí vyhodnotili všechny soutěže a všichni dostali odměnu a pamětní list. Chvilka času zbyla také na pár her. Cesta domů rychle uběhla a my jsme se společně rozloučili a spěchali ke svým rodičům.

Víkendovka se vydařila, ani se nám domů moc nechtělo. Zajímavé pro nás bylo také setkání s francouzským dobrovolníkem Brunem, který se zapojil do našeho programu. Poděkování si zaslouží všichni dospěláci, kteří pro nás víkendovku připravili a už teď se těšíme na další společnou akci.

Pája, Bětka, Adéla, Pepa a další účastníci víkendovky
Členové PS M. Očadlíka Holešov