pionyr_maly.gif, 3 kB
Pionýrská skupina Dr. Mirko Očadlíka
Holešov
Sokolská 70 Tel.: 732 11 22 44
Holešov Web: holesov.pionyr.cz
769 01 E-mail: vsetuly@centrum.cz
pionyr_maly.gif, 3 kB
Jarní výkendovka

„Za tajemstvím Štramberských uší”

Již tradičně v měsíci dubnu vyráží pionýři PS M. Očadlíka na jarní víkendovou. Letos našim cílem bylo město Kopřivnice, kde jsme na dva dny našli domov v domě dětí a mládeže.

Program víkendovou byl velmi pestrý a zajímavý.

V sobotu jsme uskutečnili turistickou vycházku do nedalekého Štramberka, kde jsme navštívili Národní sad na Kotouči, prošli jsme naučnou stezku včetně jeskyně Šipka.

Dál jsme pokračovali klikatými uličkami na malebné náměstí a odtud jsme vyšlapali schody až na Štramberskou Trůbu. Z věže byl nádherný rozhled do celé krajiny. Odpoledne jsme pak prožili v Kameničce, kde se konala akce s názvem Pohádkový les, kterou pořádalo město Kopřivnice a Dům dětí ke Dni země.

Krásné počasí vlákalo z domovů spoustu dětí i dospělých, kteří prožili společné chvíle s pohádkovými bytostmi při plnění nejrůznějších úkolů. Na závěr nás čekala sladká odměna a cesta zpět do Kopřivnice.

V podvečer jsme uskutečnili turnaj o kuličkového krále a královnu. Kuličkiáda se nám moc líbila, prožili jsme u ní spoustu legrace a kdyby se nezačalo stmívat, určitě bychom s kuličkami vydrželi ještě daleko déle.

V neděli jsme museli uklidit všechny prostory, které jsme měli k dispozici, sbalit si svoje věci a potom jsme vyrazili do centra Kopřivnce, kde hlavně kluky zaujalo muzeum automobilů značky Tatra. Velmi rychle se přiblížilo poledne a čas odjezdu. Jen neradi jsme opouštěli sluncem zalitou Kopřivnici. Moc se nám na víkendovce líbilo.

Děkujeme všem, kteří nám víkendovou připravili a velké poděkování si zaslouží paní Jarka Vrtělková a vedení DDM za zajištění ubytování.

Za všechny účastníky
Martina Ponížilová
Členka PS M. Očadlíka Holešov