pionyr_maly.gif, 3 kB
Pionýrská skupina Dr. Mirko Očadlíka
Holešov
Sokolská 70 Tel.: 732 11 22 44
Holešov Web: holesov.pionyr.cz
769 01 E-mail: vsetuly@centrum.cz
pionyr_maly.gif, 3 kB

V Holešově se uskutečnilo oblastní kolo Dětské porty – Všetulské dostavník 2011

Zlínská krajská rada pionýra a pionýrská skupina Mirko Očadlíka ve spolupráci s SVČ - Tymy uspořádali 12.11.2011 již 3. ročník oblastního kola Dětské porty – Všetulské dostavník.

Vyhlašovatelem soutěže je Česká rada pionýra – letos probíhá již 21.ročník této soutěže. Soutěžní přehlídka interpretační a autorské tvorby jednotlivců i skupin orientovaných na folk, country a jiné příbuzné žánry ve věkových kategoriích do 26 let probíhá na celém území České republiky. Soutěž je postupová a účastníci oblastních kol mohou postoupit do republikového finále do Prahy. Do letošního oblastního kola se přihlásilo celkem 22 soutěžících. Soutěžilo se ve třech kategoriích. Odborná porota - ve složení Zuzana Kantorová, Jiří Lošťák, Josef Drábek a Eduard Popelka - měla velmi těžkou úlohu, vzhledem k tomu, že všechna vystoupení byla velmi kvalitní. Soutěžící se předvedli ve dvou kolech. V každém zazpívali jednu písničku. Většina písniček, k velké radosti poroty, byla v češtině. Všem soutěžícím fandil také maskot – pes, který všechny výkony ocenil. Dopoledne velmi rychle uběhlo a v pravé poledne se dočkali soutěžící i diváci výsledků.

1. kategorie –1. místo - Vendula Šturmová, 2. místo - Patrik Možíš a Nikola Měrková, 2. kategorie – 1. Místo- Valášková Eva a Leona, 2 x 3. místo – Barbora Paštěková a Marika Hendrychová, 3. kategorie – 1. místo - Veronika Očadlíková , Lucie Bubíková a Andriana Tsuperiak, 2. místo - Karolína Vaclachová, Valentýna Šípová a Alžběta Kastelíková, 3. místo – oddíl Kamarádi – PS. M. Očadlíka.

Vzhledem k tomu, že se porotě výkony velmi líbily, doporučila většinu mladých nadějných zpěváků do postupu do celostátního finále, které se bude konat začátkem února v Praze. 3. ročník oblastního kola Dětské porty „ Všetulské dostavník“ byl velmi úspěšný. Všem jednotlivcům i kolektivům blahopřejeme a postupujícím přejeme v Praze hodně úspěchů. Děkujeme všem, kteří se na pořádání této akce podíleli, poděkování si zaslouží všichni sponzoři. Děkuji Katce Němcové za přípravu a moderování celé akce.

Mgr. Jarmila Vaclachová

Vstup do galerie