Pionýrský Sedmikvítek v Holešově již potřetí

Sedmikvitek_leden_2015_06.jpgDne 9. ledna 2015 se finále literární a rukodělné soutěže Sedmikvítek v Holešově rozběhlo již potřetí. Obě soutěže pořádala PS Mirko Očadlíka společně se SVČ TYMY.

Výtvarky a rukodělky

Práce do soutěže přicházely od začátku listopadu 2014, sešlo se jich přes 300 od více než 350 autorů. Zapojilo se celkem 25 organizací, a to pionýrské skupiny, základní školy, střediska volného času a další organizace z celé České republiky. V naši „Galerii“ byly instalovány všechny výtvarné, keramické i rukodělné práce a návštěvníci je mohly shlédnout v průběhu finálového večera s doprovodným programem, který proběhl v pátek 9. 1. 2015. Práce hodnotila devítičlenná odborná porota a neměla vůbec lehkou úlohu, vzhledem k tomu, že autoři nebyli omezeni tématem ani technikou. V rámci oblastí byla díla rozdělena podle věku do kategorií a vyhlášení proběhlo takto:

Kategorie výtvarná:

  1. místa získali: 1) Gabriela Stučovská z Jevišovic (děti MŠ), Marek Mandát z Jevišovic (děti 1. a 2. třída), Beáta Nováková ze Zborovic a Barbora Barglová z Kopřivnice (3. – 5. třída), Tina Sabová z I. ZŠ Holešov (6. – 8. třída) a Martina Špalková z Brodku a Alena Nováková z Jevišovic (9. třída a starší). Oblast keramika: 1. místa získali: 1) Ondřej Koutný z TYMY Holešov ( děti MŠ), Jiří Klobouk z Brodku (1. a 2. třída), Dominik Bulant z Hrádku (děti 3. – 5. třída), Martin Pumprla z TYMY Holešov (děti 6. –8. třída), Veronika Ivánková z III. ZŠ z Holešova (9. třída a starší)

Kategorie rukodělná:

  1. místa získali: Michal Klůj z TYMY Holešov (MŠ), Karla Audyová z Jevišovic (1. – 2. třída), Alice Šomelová a Veronika Pospišilíková z Brodku (3. – 5. třída), Veronika Peřinová a Veronika Pospišilíková z Brodku (6. –8. třída), Nikol Lankošová z Brodku (9. třída a starší).

Vítězům blahopřejeme a děkujeme také všem, kteří se do této soutěže zapojili. Tři nejúspěšnější organizace – PS Brodek u Prostějova, PS Jevišovice a středisko TYMY v Holešově – byly nominovány na udělení poháru předsedy vlády ČR. Za loňský ročník je držitelem tohoto poháru právě SVČ TYMY. Slavnostní ocenění proběhne 31. 1. 2015 v Kongresovém centru v Praze. Velké poděkování si zaslouží Martina Sigmundová a Jana Češková za celkovou organizaci a přípravu tohoto finále. Děkuji také ostatním pracovníkům TYMY, členům PS M. Očadlíka Holešov a dalším dobrovolníkům za pomoc při této krásné akci. Děkujeme také všem sponzorům – MŠMT, Tesco, město Holešov, redakce Holešovsko a další – za podporu této akce.

Finále literární oblasti Sedmikvítku

Tato soutěž byla otevřena pro všechny dětské a mládežnické kategorie. Do začátku prosince 2014 se nám sešlo přes 50 prací. Druhým rokem děti zpracovaly tvůrčími způsoby i komiks, do rukou porotců se dostaly také krásné pohádky. Práce hodnotilo pět porotců, kterým čtení „zpříjemnilo“ vánoční svátky. Jejich úloha nebyla nikterak jednoduchá a vyžadovala hlavně hodně času a soustředění. Porota se hned po svátcích sešla na společné schůzce, kde velmi zodpovědně jednotlivé práce posuzovala. Slavnostní vyhlášení výsledků literární části Pionýrského Sedmikvítku se uskutečnilo v rámci Galavečera dne 9. 1. 2015 v SVČ – TYMY za účasti rodičů a dalších hostů. Po této slavnostní části následoval literární workshop, kterého se všichni mladí tvůrci zúčastnili.

Výsledky jednotlivých kategorií:

  1. kategorie (děti narozené do roku 2004)
  2. místa získali: poezie – Beáta Nováková, povídka – Klučková Aneta, jiné prozaické formy – Šelepská Lucie, pohádka – Darina Strnadová Kopecká, komiks – Vendula Mynaříková, Kateřina Zdráhalová a Adriana Buksová.
  3. kategorie (děti 2003 a 2002)
  4. místa získali: poezie – Pavla Jakšová, povídka – Tina Sabová, jiné prozaické formy – Adéla Vránová, pohádka – Jakub Sokolínský a komiks Pavla Jakšová

III. a IV.kategorie (děti 2001 až 1996)

  1. místa získali: próza: Markéta Mušková a komiks: Romana Pospíšilová a Nikol Vaňharová

Všem mladým tvůrcům děkujeme za účast v celostátní literární soutěži a věříme, že se budou této činnosti věnovat i nadále. Všem oceněným blahopřejeme! Chtěla bych poděkovat také vážené porotě za jejich ochotu a čas, který věnovala hodnocení prací. Velmi děkuji také paní Báře Winklerové za přípravu a celkovou organizaci tohoto finále. Těšíme se na letošní ročník Pionýrského Sedmikvítku 2015. Věříme, že se do tohoto ročníku opět zapojí spousta šikovných mladých autorů. Vybízí k tomu také naše letošní 25. výročí!

Jarmila Vaclachová – ředitelka SVČ TYMY

Výsledkové listiny: Rukodelky 2014Literarky 2014.

Pod článkem je jen část fotografií. Další fotografie z akce najdete zde: http://polida.rajce.idnes.cz/. Fotografie prací najdete zde: http://tymy-centrum.rajce.idnes.cz/.

Autor: Mirda

Jsem administrátor tohoto webu
Příspěvek byl publikován v rubrice Galerie, Různé. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář